Новият варненски булевард над 100 млн. лв. пропадна и без дъжд

Сн. Спаси Варна

Новият варненски булевард "Васил Левски", в който бяха инвестирани над 100 млн. лв. от държавния бюджет, отново пропадна.

Този път в района на квартал "Максуда" се отвори огромна дупка. За инцидента съобщи фейсбук групата "Спаси Варна". От община Варна потвърдиха за възникналия проблем с настилката на булеварда.

Дупката е в едно от локалните платна. Тази част от булеварда е на около година. Проектът, който включваше ремонт на съществуващо 2-километрово трасе и изграждане на ново трикилометрово, се реализира в периода 2017 - 2019 г.

Авария на водопровод, захранващ пожарен хидрант в локалното платно на бул. "Левски", в участъка между бул. "Владислав" и ул. "Девня", е причина за пропадане на част от асфалтовото покритие тази сутрин, се казва в официалното съобщение на община Варна.

От "ВиК - Варна" са спрели водата. Екип на "Хидрострой" полага чакъл, след което участъкът ще бъде преасфалтиран. Отстраняването на аварията е за сметка на фирмата изпълнител, тъй като обектът е в гаранция, посочват от общината във Варна.

Изпълнителният директор на "Хидрострой" Николай Пашов обясни пред сайта "Морето", че причината за пропадането на пътното платно е от слягане на почвите и изнасянето на инертните материали от водата.

Това е пореден инцидент с бул. "Васил Левски", който се прочу с овалното кръгово, след пускане на движението по него през април 2019 г. Първо се срути пръст върху пътните платна отново край "Максуда", след това пропадна и част от надлезно кръстовище, предизвикано от обилен дъжд. Този път инцидентът се случи при сухо време.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?