Новият всекидневник "Преса" е вече на пазара

От днес на вестникарския пазар тръгна новият всекидневник "Преса" с издател акционерното дружество "Обединени свободни медии" АД. Основни негови акционери са Тошо Тошев и Валери Запрянов.

Главен редактор е Тошо Тошев, а зам.-главни редактори Валерия Велева, Николай Стоянов и Пламен Енчев.

Тошо Тошев обяви намерението си да прави всекидневник преди няколко месеца, когато напусна в. "Труд" след като не намери общ език с издателите Любомир Павлов и Огнян Донев. Той привлече към проекта си голяма част от журналистите от "Труд" и част от екипа на "24 часа", както и от други столични издания.

За редакционната политика на новото издание Тошев даде неколкократно разяснения и обеща вестникът да е коректен към читателите. Финансирането на проекта не бе обяснено детайлно, твърди се, че е собствено и несвързано с "никакви медийни групи".

От първия брой на новия вестник се вижда, че Тошо Тошев ще разчита на изпитани стари автори, които бяха чести гости на в. "Труд" като Кеворк Кеворкян или Любомир Левчев. Валерия Велева е в амплоато си на интервюираща – като за въведение тя води пространен разговор за политиката и живота с премиера Бойко Борисов, а Кеворкян заема близо две страници със свои разсъждения. Отделени са редове и за съпругата на избрания за президент Росен Плевнелиев Юлияна.

След печатния вариант "Преса" ще пусне и електронен сайт, предвиждат плановете на Тошев и Запрянов. Засега заедно с вестника продължава да излиза и списание "Тема", което е част от проекта на двамата издатели.

Споделяне

Още от

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?