Ново гангстерско убийство в София

Стефан Касамаков, приятел на оцелелия при покушение наркодилър Илиян Варсанов, бе застрелян тази сутрин в столичния квартал "Зона Б-5".

31-годишният мъжът е криминално проявен, регистриран е за грабеж на автомобил и хулиганство, съобщи МВР.

По неофициална информация застреляният е бил близък с наркодилъра Илиян Варсанов и разговарял с него, преди да бъде убит около 9,30 часа пред бл. 2.

Касамаков е бил с бронежилетка и носел законно притежаван пистолет, но не е успял да го използва.

Убит е с два куршума в главата на излизане от входа на кооперацията.

Подобно на застреляния през ноември миналата година Евгени Стефанов-Женята от СИК, и Касамаков отивал на фитнес тази сутрин.

"И днешният случай не се различава много от други подобни в миналото. Изводът може да бъде лесно направен, ако се знае, че едно лице, криминално проявено, въоръжено, отива на фитнес с бронежилетка", коментира вътрешният министър Георги Петканов.

Въпреки, че трябва да е под домашен арест, обвиненият по дело за грабеж и побой Варсанов тази сутрин е отишъл при приятеля си Касамаков, предаде БНР.

Името на Варсанов нашумя след стрелба по него в жк "Белите брези", с която МВР бележат започналото преразпределение на територии в наркобизнеса. За поръчител на атентата срещу Варсанов бе посочен Антон Милетнов-Клюна.

По-късно, пред БНР Варсанов категорично отрече да е напускал дома си или пък да има нещо общо с убийството в "Зона Б-5".

Касамаков живеел отскоро в "Зона Б-5" заедно с бременната си съпруга.

Убийството е станало пред очите на няколко свидетели.

Според очевидци, цитирани от БТА, към жертвата се е приближил пълничък мъж с черна брада и ниско нахлупена бейзболна шапка и стрелял по него.

По информация на очевидци убиецът е бил нисък и е хукнал между блоковете, подгонен от други двама мъже, за които се предполага, че са от охраната на Варсанов.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?