Ново писмо на вложителите в КТБ: Двайсет дни одиторите в банката не са работили

"Разполагаме с вътрешна информация, според която одиторите на Корпоративна търговска банка (КТБ) не са работили в продължение на цели двайсет дни – от 21 юли до 10 август 2014 година", се казва в поредно писмо на комитета на вложителите в банката до управителя на БНБ Иван Искров, обединени в т. нар. Комитет за защита на финансовата стабилност в България.

"За нас е абсолютно необяснимо защо тези хора са бездействали и вие нито сте го съобщили на обществото, нито сте предприели някакви мерки това да не се случва. Как така одиторите са спрели работа за цели двайсет дни – това с ваше знание ли е станало, по ваше разпореждане или въпреки вас", питат в писмото си вложителите.

"Още на 25 юни 2014 г. беше съобщено, че одитори от три водещи фирми влизат в КТБ. Сега разбираме какво правят тези специалисти толкова много дни и защо докладът им ще е готов чак на 20 октомври – на тях им е позволено или "разпоредено“ да не работят. Кой и защо им е разпоредил да не работят", продължава писмото и в него накрая се задава въпросът:

"Вярно ли е, че одиторите на КТБ и банка Виктория ще получат възнаграждение от общо 1.6 милиона лева?"

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес