Ново поколение "АйКос" е на световния пазар

Следващо поколение на бездимното устройство за тютюнопушене "АйКос" (IQOS) с подобрени дизайн и функционалност, вдъхновени от съвети на потребителите, представи в Токио във вторник световният лидер в бездимните иновации и научни изследвания "Филип Морис Интернешънъл" (ФМИ).

Каланцопулос представи новите продукти

Новите версии IQOS 3 и IQOS 3 MULTI атакуват световния пазар от Япония, откъдето бездимната технология на ФМИ стартира и където се намират половината от почти 6-те милиона пълнолетни пушачи в света, които са преминали към алтернативния продукт.

Устройствата са с по-различен дизайн на зарядното устройство и холдъра, в който се поставят тютюневите стикове, преодоляващи някои от дребните проблеми при употребата на предишния продукт. Те обаче запазват уникалността, сетивните характеристики и ритуала при употребата на "АйКос".

Новото поколение продукти

"Нашата мечта бе да създадем по-добра алтернатива за пушачите и IQOS превърна тази мечта в реалност; IQOS представлява революция за онези 1.1 милиарда души, които пушат“, каза при представянето Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на ФМИ.

По думите му двата нови продукта предлагат съществени нововъведения и подобрения, с което се превръщат в още един убедителен аргумент за мъжете и жените, които в противен случай биха продължили да пушат конвенционални цигари, да преминат на бездимни алтернативи.

"Филип Морис" предоставя данни, според които средно 70 до 80 % от потребителите на "АйКос" са спрели напълно цигарите и ползват само устройството, с което при нагряването вместо изгарянето на тютюна се отделят с до 90 процента по-малко вредни вещества във въздуха и при вдишването. Това превръща устройството в една от най-убедителните бездимни алтернативи в момента, допълва ФМИ.

Тютюневият гигант е подал заявление за одобрение на "АйКос" за изделие с модифициран риск в Агенцията по храните и лекарствата на САЩ, но все още не е приключила процедурата по разглеждането на предоставените данни и устройството не се предлага за продажба в САЩ.

Споделяне

Още от Бизнес