Ново предложение за член на КРС спря попълването на състава му

Въпреки очакванията, че в четвъртък ще бъдат избрани новите трима членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), предложени от управляващите, това не се случи. Гласуването в Народното събрание бе отложено поради издигането на нова - четвърта кандидатура.

Проектът за избор бе заложен като последна точка от заседанието, но по-рано по време на обсъждането на кандидатурите в ресорната комисия по транспорт и съобщения, се появи още едно предложение. То е на ПГ на Синята коалиция и е на Иван Симеонов, който идва от телекомуникационния сектор.

По време на обсъждането на кандидатурата му се оказа, че и БСП ще я подкрепи. Тогава стана и ясно, че изборът ще бъде отложен заради изискването да минат 24 часа от дебата и одобрението на кандидатите. Затова най-рано той може да стане в петък, но за тогава е решено целият ден да бъде посветен на парламентарния контрол.

Останалите трима кандидати на ГЕРБ за КРС са журналистите Константин

Тилев, Никола Колев и Ирина Романска, която в момента работи в Техническия университет в София в катедра "Компютърни системи“.

Постовете си запазват председателят Веселин Божков, чийто мандат е до края на 2012 г., и Десислава Преображенска, която бе назначена от президента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?