Ново разписание с още влакове и допълнителни спирки пуска БДЖ от 3 януари

Ново разписание с още влакове и допълнителни спирки пуска БДЖ от 3 януари

БДЖ промени разписанието на влаковете си като пусна повече композиции в различни участъци и осигури допълнителни спирки по маршрутите на някои от влаковете, след като влезлият в сила от началото на декември нов график предизвика редица протести на граждани, които бяха ощетени от разредените влакове.

Новото разписание влиза в сила от 3 януари, съобщиха от железопътната компания. От четвъртък ще има още два влака, пътуващи между Пловдив и Асеновград в сутрешните часове на работните дни. По-често ще има и композиции от Враца до Червен бряг в сутрешните часове, както и между Шумен и Попово. През следобедните часове на работните дни ще бъдат пуснати още два допълнителни влака между Горна Оряховица и Плачковци.

За осигуряване на удобен железопътен транспорт за жителите от населените места в участъка между Генерал Тодоров и Петрич, както и между Генерал Тодоров и Кулата, ще бъдат пуснати в движение общо 13 пътнически влака.

Ранният сутрешен влак от София за Червен бряг ще се движи по променен маршрут – от София до Враца, за да се осигури възможност за пътуване от Мездра до Враца в сутрешните часове на деня.

За пътниците от населените места между Радомир и Перник ще бъде осигурено допълнително обслужване с железопътен транспорт, като за целта два пътнически влака между Кюстендил и Радомир ще пътуват по удължен маршрут до Перник.

Част от влаковете, които се е предвиждало да пътуват само в делник, вече ще се движат и в празничните дни, други пък обратно – вече ще се обслужват пътниците само пред работните дни. Други композиции пък ще спират на допълнителни спирки по маршрута си като например влаковете от София до Видин, до Горна Оряховица, до Варна, до Лом и до Ямбол, както и от Пловдив за Варна.

Влакът от Кюстендил за Радомир в предиобедните часове ще стига вече до Перник и от там ще тръгва за града на черешите.

Променят се и часовете на тръгване на някои влакове.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?