Ново разследване срещу "Дойче банк"

Централата на "Дойче банк"

Прокуратурата във Франкфурт стартира ново разследване срещу най-голямата германска банка "Дойче банк" (Deutsche Bank) след жалба срещу споразумението за 1 млрд. долара по проточилото се дело за ролята на кредитора в колапса на медийната империя на Лео Кирх, предаде Ройтерс в петък.

Разследването, описано от прокурорите като "рутинно“, е поредният проблем за банката след правните и регулаторните трудности, които изпитва, довели до оттеглянето на двамата ѝ изпълнителни директори миналия уикенд, коментира агенцията.

"Жалбата идва от някой, който вече е подал няколко жалби срещу банката“, коментира говорител на прокуратурата, който потвърди новината, излязла в "Щутгартер цайтунг" в петък.

"Помолихме "Дойче банк" да предостави документи за споразумението. Това е рутинно разследване“, добавя говорителят, който отказа да назове лицето, което е подало жалбата, и нейното естество.

Банката оказва пълно съдействие, посочва неин говорител, но без да дава подробности по случая.

По-рано тази седмица следователи щурмуваха офиси на "Дойче банк" в отделно разследване по подозрения за извършени данъчни измами от клиенти на банката.

Лео Кирх, който почина през 2011 г., обвини германската банка за срива на медийната му империя през 2002 г. Той спечели един от най-острите корпоративни спорове в Германия, след което "Дойче банк" трябваше да плати 925 млн. евро (1 млрд. долара).

Споделяне

Още от Свят