Ново убийство на жена в София, арестуван е синът й

Ново убийство на жена в София, арестуван е синът й

Жена на 43 години е намерена убита в апартамент в столичния квартал "Младост", съобщи МВР. Сигналът е подаден в полицията към 18:30 часа в сряда. Случаят се разследва като тежко криминално престъпление, се казва в съобщението от МВР

По първоначална информация жената е убита след множество удари по главата. Като основен заподозрян е арестуван 21-годишният ѝ син, който е задържан във влака София - Русе на железопътната гара в Горна Оряховица. Разследващите подозират финансов мотив за убийството.

Преди смъртта, в сряда сутринта, е имало скандал между жертвата и сина ѝ. Съседите са чували викове и са споменати пари. Това обясниха градският прокурор на София Емилия Русинова и директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Майката и синът са пристигнали в София на 16 април, като целта е била синът да бъде настанен в клиника за лечение на наркомании. Отседнали в жилище на позната на жертвата в столичния кв. "Младост".

21-годишният мъж е бил лекуван в психиатрични заведения в периода между 2016 г. и 2018 г. Той е криминално проявен. Няколко дни преди убийство срещу него е образувано дело за опит за грабеж на казино във Варна. Имал е регистрации за хулиганство, наркотици и грабежи.

По делото са назначени всички възможни експертизи. Иззети са доказателства, сред които и дрехите, с които извършителят е бил облечен по време на убийството. Младият мъж е дал пред разследващите неясни обяснения за това какво се е случило.

Споделяне

Още от България