Новоизбраният кмет на Велинград се гласи и за депутат

"Имам намерение да се кандидатирам за народен представител", съобщи избраният преди четири дни за кмет на Велинград Фидел Беев, цитиран от БТА.

Беев още не е решил от коя партия ще се яви на предстоящите в края на юни парламентарни избори. Възможно е да бъде регистрирана и нова партия "Демократичен път", чийто лидер ще бъде самият той. В момента се подготвя регистрацията ѝ, каза още Беев.

Ако желанието му се сбъдне, той ще управлява града около 3 месеца и във Велинград наново трябва да се правят кметски избори. Беев спечели и редовните местни избори в началото на ноември 2003 г., но изборът му бе касиран и заради това миналата събота във Велинград се проведоха частични избори за кмет. Най-крупният бизнесмен в града спечели и този път с 59% от гласовете на избирателите, а опонентът му Атанас Водев, подкрепен от всички основни политически сили, получи 40 на сто.

От Общинската избирателна комисия във Велинград съобщиха в сряда, че на Беев е издадено удостоверение, че е спечелил частичните избори за кмет. Все още няма насрочена дата за заседание на общинския съвет в града, на което Беев да положи клетва, уточниха от местната администрация.

От щаба на загубилия кандидат кмет Водев съобщиха, че са внесли жалба в Окръжния съд Пазарджик с искане за касиране на частичните избори. В жалбата е посочено, че изборите са проведени в противоречие със закона, а в самия изборен ден е имало нарушения, които са повлияли на резултата.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?