"Новото време" кани Филчев да си каже идеите

По искане на Емил Кошлуков клубът на НДСВ депутати "Новото време" ще покани главния прокурор Никола Филчев на някоя от следващите си дискусии. Филчев имал законодателни идеи за промени в регламентацията на работата на прокуратурата, които вече се дискутирали в публичното пространство, а и клубът щял да демонстрира диалогичност, аргументира инициативата си Кошлуков.

На предишното си заседание "Новото време" реши да покани за изслушване главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов за предложенията му за промени в Наказателния кодекс.

Ролята на НДСВ депутата в местните избори, дискутираха днес членовете на клуба. След продължили два часа обсъждания те решиха, че не може да се отнема на жълтите парламентаристи правото да участват в определянето на кандидатурите за кметове и общински съветници, както и да участват в местните предизборни щабове. Докато няма изрично решение на централния предизборен щаб, не може да се ограничава правото на местни коалиции, заяви по време на дискусията Емил Кошлуков. Репликата му бе по повод изказване на Величко Клингов, че не може в една от общините да се коалират със СДС, а в съседната - с БСП. Кошлуков обаче му опонира, че на местните избори през 1999 г. СДС се е коалирало с ДПС и ВМРО, които никога нямало да отидат заедно на избори. Според Кошлуков е абсурдно централният предизборен щаб да определя национален коалиционен партньор - депутатите трябвало да стимулират местни коалиции, като партньорът по региони да зависи от съответния анализ.

НДСВ да осмисли какви са били резултатите му през 2001 г., какви са процентите му сега и на какво се дължи това, настоя още Кошлуков. "Избори се правят на гърба на управлението - винаги досега изборите са били оценка за управлението", заяви той.

Прототипът на "Новото време" били "Новите демократи" в Америка. Това внушение се опитаха да направят днес членовете на клуба, които раздадоха на журналистите материали, резюмиращи информация за роденото през 1984 г. движение в рамките на американската Демократическа партия. Един от акцентите в материалите е, че Бил Клинтън спечелил президентските избори през 1992 г. благодарение на кампания, изградена изцяло върху идеите на движението - вътрешнопартийна инициатива.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?