"Новото време" защити Орешарски

Групата за натиск "Новото време" обмисля да издигне кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София. Това потвърди пред Дарик радио Георги Торнев, който е от групата за натиск. В нея участват още шоумените Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев и др.

Потърсен за коментар, Пламен Орешарски заяви: "Изненадвате ме, не е обсъждано нищо. Може и шега да е. Август месец е време за ваканция. Не е време нито за кметски разговори, нито за кампании".

Депутатът от дискусионния клуб "Новото време" в НДСВ Мирослав Севлиевски посочи, че в дискусионния клуб "Новото време" кандидатурата на Орешарски не е била обсъждана и специално подчерта, че клубът няма нищо общо с групата за натиск "Новото време". Севлиевски обаче смята, че бившият кандидат-кмет на СДС е бил несправедливо пожертван. Новите лица в политиката трябва да бъдат подкрепяни, а не отстрелвани -отстрелването на политици не е довело до нищо ново или интересно, каза Севлиевски и посочи, че не вижда нищо лошо в това хора като Орешарски да бъдат подкрепяни.

Орешарски бе оттеглен като кандидат-кмет на СДС заради "нерегламентирана среща" с шефа на бизнесклуб "Възраждане" Васил Божков.

Севлиевски и кръгът "Новото време", към който се числят и финансовия министър Милен Велчев, и бившия транспортен министър Пламен Петров, досега са изразявали положително отношение към т.нар. едър бизнес. Имената на Севлиевски, Велчев и Петров бяха свързани с доклад на МВР за връзки на мафията с политици и магистрати. Тримата са били снимани на яхта в Монако заедно с разследвания за контрабанда Иван Тодоров - Доктора през май м.г.

Клубът "Новото време" се сдоби с половината от местата в реформираното ръководство на парламентарната група по-рано този месец. Въпреки това обаче нововремци отказват да поемат отговорност за представянето на НДСВ на местните избори.

Севлиевски, който е зам.председател на ПГ на НДСВ, преди пет дни е подал молба да бъде освободен от предизборния щаб. Мотивите му са, че е крайно зает с работата си в ръководството на групата и трябва да концентрира усилията си върху изборите в Бургас, от където е избран за депутат. Преди него щаба напусна и другият нововремец Борислав Цеков, който също е зам.председател на ПГ на НДСВ. Той пък заяви, че е разочарован от работата на щаба.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?