Новоучреден клуб на сини симпатизанти в Пловдив се обяви за отлагане на Националната конференция на СДС

Сред инициаторите на клуба са бившият кмет на Пловдив и лидер на областна организация на СДС Спас Гърневски, който беше изключен от партията, Андон Анданов, бивш областен управител на Пловдив, в момента общински съветник от СДС, Милка Ватева, Христоско Смаркалев и Христо Христов.

Клуб "Разум" не е политическа формация и неговата цел е да обърне внимание на лидерите на СДС, че голяма част от членовете на партията не са съгласни с предстоящата извънредна конференция, обясни Гърневски.

В специално обръщение до медиите от клуб "Разум" настояват незабавно да се отложи насрочената за 21-22 февруари конференция, а председателят и НИС да подадат оставка. Най-доброто време за конференцията е месец април, която обаче трябва да се подготви от временно ръководство, а проектът за политическата програма и промените в Устава да се обсъдят с редовите членове и симпатизанти на организацията, се казва още в обръщението.

Националната конференция трябва да бъде предшествана и от отчетно-изборни събрания във всички местни клубове, общински и областни организации, които да излъчат не служебни, а представителни делегати за форума, смятат още от организацията.

Междувременно от областната организация на СДС в Шумен обявиха, че ще участват с 90 делегати на конференцията през февруари.

"Делегатите на СДС - Шумен ще гласуват по съвест при избора на национално ръководство", заяви областният председател на СДС Михаил Багрянов.

Всеки от клубовете на СДС в региона ще има по един представител на форума, по право в конференцията ще участват общинското и областното ръководство на партията, както и бившите сини депутати от Шумен.

Според Багрянов областното ръководство на СДС - Шумен няма официално решение в подкрепа на някой от кандидатите за партиен лидер и дава възможност на всеки от делегатите сам да направи своя избор на конференцията.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?