"Нововъведение": боклукът на Слънчев бряг ще се събира нощем, а не както досега - рано сутрин

Почистването на алеите и отпадъците в Слънчев бряг ще става предимно през нощта. Държавното дружество “Слънчев бряг” АД е договорило това с фирма за чистота, която предлага схеми за работа през "неактивната част от денонощието". Досегашният начин на събиране и извозване на отпадъците с тежка техника в сутрешните часове създаваше трудности на почиващите, а с новия метод качеството на курорта като цяло ще се подобри.

От това лято основното чистене ще бъде между 20.00 и 2.00 часа, когато служители на почистващата фирма ще събират отпадъците в чували. За да не се пречи на летовниците, техниката, която ще извозва събрания боклук, ще минава късно през нощта. Въпреки това сутрешното почистване между 6 и 10 часа, няма да бъде напълно отменено, но ще бъде облекчено и допълнително спрямо основното. С двойния обход и 100-те нови кошчета за смет от ръководството на “Слънчев бряг” АД обещават, че тази година курортът ще е много по-чист и приветлив, отколкото е бил досега.

Изпълнителният директор Златко Димитров се похвали, че наред с по-голямата чистота, тази година Слънчев бряг ще бъде и по-светъл. Изцяло обновено с нови модерни осветителни тела е осветлението по централната алея между хотелите “Кубан” и “Глобус”. Уличните лампи са по-качествени и здрави и трудно могат да бъдат счупени.

До дни ще има яснота и по един от най-невралгичните въпроси в курорта – транспортната схема. През миналия сезон в Слънчев бряг беше забранено преминаването на АТВ и голф колички по алеите, беше въведено SMS паркиране, контролен режим, както и нови изисквания за таксиметровите услуги. В края на сезона от “Слънчев бряг” АД отчетоха, че резултатите от рестриктивните мерки са били повече от добри и новите правила са се оказали положително приети от почиващите и гостите в комплекса. За първи път през миналия сезон бе решен проблемът с масовите случаи на незаконен таксиметров превоз и огромни сметки за кратки разстояния.

Споделяне

Още от Бизнес