НС единодушно избра Бойко Атанасов за шеф на финансовия надзор

Бойко Атанасов, Снимка: БГНЕС

Парламентът избра Бойко Атанасов за председател на Комисията за финансов надзор (КФН). В гласуването участваха 134 народни представители и всички бяха "за".

Атанасов бе единствен кандидат за поста, издигнат от лидера на "Атака" Волен Сидеров и група народни представители. Атанасов бе досегашен зам.-председател на КФН. След избора му за председател той подаде оставка като зам.-председател и парламентът я гласува.

При изслушването си пред комисията Атанасов очерта три основни цели пред КФН - създаване на стабилен екип от професионалисти; изграждане на прозрачна и навременна комуникация с обществото; осъществяване на изключително стриктен надзор по отношение на поднадзорните лица в трите основни направления, регулирани от КФН - капиталовите пазари, застраховането и пенсионните фондове. Тогава шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова обяви Атанасов за "прекрасен кандидат", под чиято кандидатура би се подписала с две ръце.

"Ще нося пълна отговорност по осъществяване на изключително тежкия надзор по отношение на поднадзорните лица, които се регулират от комисията. Ще оценявам доверието, което ми давате. Предстои ни много работа. Вярвам, че ще е в среда на колегиалност и активен диалог с бизнеса и институциите", каза след избирането си Атанасов.

Споделяне

Още от Бизнес