НСБОП пак арестува заподозрения за атентата срещу аптекарката Христомира

Повторно е задържан извършителят на убийството на аптекарката Христомира Атанасова, която бе взривена в автомобила си близо до сградата на МВР преди около 2 години. Повдигнато е обвинение към бившия военен Йордан Колев. Той бе задържан заедно с още двама души още миналото лято, когато бяха спрени с кола, пълна с взрив до Троян.

Обявеният за атентатор на аптекарката Христомира Атанасова обаче бе пуснат на свобода от ловешкия съд срещу 10 000 лв. гаранция през август 2003 г. Още тогава ген. Бойко Борисов обяви, че е хванат човекът, приготвял бомбите с мобилни телефони. С такава бомба, задействана с GSM, бе взривена и аптекарката Христомира Атанасова. Заедно с двата си спътници Колев бе обвинен за незаконно държане на оръжие и боеприпаси в големи размери.

Престъпна група, близка до убития в Амстердам Константин Димитров - Самоковеца, е разбита при съвместна операция на НСБОП и НСлС. Четирима души са задържани. При обиска е иззето оръжие.

Колев бил уличен и за още два взрива с GSM, каза главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. Единият бил на бензиностанция на 16 септември 2002, а другият на автомобил на 20 юли 2002 година.

Групата се подозира в извършване на едно от убийствата на територията на София, но главният секертар на МВР не уточни за кое става въпрос.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: