НСБОП предотврати убийство на 29-годишна бизнесдама

НСБОП предотврати убийство на 29-годишна бизнесдама

Убийството на 29-годишна бизнесдама са предотвратили служители на НСБОП, съобщи в сряда на специална пресконференция директорът на службата ген. Ваньо Танев. Задържани са двете поръчителки на покушението - 58-годишната (Б. Х.) и 51-годишната (Р. Дж.), и двете служителки при бизнесдамата, които се занимавали със счетоводната дейност. В ареста е и 31-годишен таксиметров шофьор, който е трябвало да извърши убийството.

Таксиметровият шофьор е криминално проявен. 29-годишната жена е имала собствен бизнес с годишен оборот около 4 млн. лева. Като мотив за убийството антимафиотите посочиха неуредени отношения между жената и двете ѝ служителки.  

Първоначалната идея е бизнесдамата да бъде сплашена с побой, като за целта таксиметровият шофьор се е снабдил с бухалка и белезници. След това е било взето решение жената да бъде взривена в автомобила си.

Ген. Танов уточни, че във вторник в 17,30 часа в направление “Терор” в НСБОП е получена оперативна информация, че се готви “изпълнение на “мокра поръчка” от лице, интересно за направлението, без да се знае кой е поръчителят”. В 22,30 часа е била получена отново информация за потвърждение на готвеното покушение. Час по-късно, след пресяване на много лица, се е стигнало до поръчителките и след разпита им е бил установен обектът на убийството.

По-късно е била проведена операция за обезвреждане на автомобила, в който се оказало, че нямало взрив, разказа още директорът на НСБОП.

Около 2,30 часа тази сутрин е бил разкрит извършителят, а след обиск в дома му е намерена граната, с която е трябвало да бъде взривена жената.

Ген. Танов съобщи още, че за последния един месец това е четвърти случай на предотвратяване на евентуално убийство. На 23 март е било задържано лице, у което е намерено голямо количество оръжие, което е било предназначено за извършване на убийство.

Споделяне

Още от България