НСИ с нов председател

Правителството определи доц. Стоян Цветков за председател на Националния статистически институт (НСИ). Зам.-председатели ще бъдат Галина Гойчева - Лукарска и Мустафа Хасан, съобщиха от правителствения пресцентър.

Поради изтичане на мандата Министерският съвет освободи досегашното ръководство на НСИ - председателя Александър Хаджийски и заместник-председателите Екатерина Арнаудова и Иларион Иларионов.

Хаджийски оглави НСИ през май 1998 г. с решение на парламента със седемгодишен мандат. Впоследствие НСИ премина на подчинение на правителството и Хаджийски получи следващата година нов седемгодишен мандат, който изтече през есента на миналата година. Преди да оглави националната статистика Хаджийски бе депутат от СДС.

Новото назначение влиза в сила след подпис на министър-председателя.

Новият председател доц. Стоян Цветков е роден през 1950 г. в София. Завършил е специалност "Статистика" във ВИИ "Карл Маркс"-София. От 1991 г. е доцент в катедра "Статистика и иконометрия" на УНСС. Бил е гост-преподавател в Пловдивския университет "П. Хилендарски", в Бургаския свободен университет и други, се посочва в съобщението.

Галина Гойчева-Лукарска е родена през 1967 г. Завършила е УНСС. Тя е служител на НСИ.

Мустафа Хасан е роден през 1960 г. Завършил е ПУ "П. Хилендарски" и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". В предишния парламент е бил депутат от ДПС.

Споделяне

Още от Бизнес