НЦИОМ: Най-активни засега са избирателите над 50 години

Към ранните следобедни часове все още най-активни остават избирателите над 50 години и жителите на областните градове и някои от малките населени места. Най-ниската активност е регистрирана в столицата. Това показват последните данни на НЦИОМ. Според агенцията към 17 часа активността на избирателите е малко над 30%, което е значително повече в сравнение със същия час на частичните евроизбори преди две години.

Предизборната агитация е повлияла на 14% от анкетираните избиратели. 11% твърдят, че са решили за кого да гласуват едва в тъмната стаичка, останалите предварително са знаели на кого ще дадат гласа си.

От НЦИОМ отбелязват, че често хората се страхуват да кажат как са гласували пред анкетьорите на агенцията,  въпреки че анонимността им е напълно гарантирана.

Агенцията отбелязва, че към момента предварителните прогнози за изборните резултати, които са били направени от нея, се сбъдват напълно, както по процента на поддръжка, който вземат партиите и коалициите, така и за разпределението на спечелените места в европарламента.   

Споделяне

Още от България