Някой строши стъкло на колата на ветеринарния шеф

Някой строши стъкло на колата на ветеринарния шеф

Автомобилът на директора на Националната ветеринарно-медицинска служба д-р Йордан Войнов бе разбит в понеделник вечерта. Инцидентът е станал около 21.30 ч. пред  столично заведение на бул. "Тодор Каблешков".  Счупено е стъклото на задната дясна врата на колата.

Войнов е паркирал автомобила срещу заведението, забравил си чантата, и когато отново отишъл до колата, видял, че тя е с разбит прозорец.

На мястото на инцидента се яви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, който съобщи, че е информирал Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Досега нямаше практика агроминистрите да се появят  лично на местопрестъпления.

Една от версиите на полицията е сплашване. От понеделник е в сила заповедта на  Войнов за спиране на вноса на изрезки от колбаси от разнородни партиди.

Целта е допусканите до пазара у нас изрезки, които станаха популярни като "дупета",  да са само от една партида, така че ветеритарните власти да могат да проследяват техния произход, датите на производство и срока на годност.

След операция "Дупетата", проведена от ГДБОП и ДВСК на 25 август, беше наложена възбрана на 194 тона месни продукти.

Войнов коментира, че не се чувства сплашен и няма да се откаже от това, което прави.

"Ако някой мисли, че ще ме откаже по този начин от по-нататъшни действия, просто няма как да стане, но наистина притеснението идва, всеки човек има нормално чувство за страх.  Това обаче няма да ме пречупи", заяви Войнов.

Той не пожела да заяви директно, че инцидентът е свързан с операция "Дупетата", но за него било по-интересно, че автомобилът не е разбит с цел кражба, защото нищо не е откраднато от него.

"Това ме кара да си мисля, че това е някакво послание. Не мога точно да определя. Досега не съм заплашван по никакъв повод, не е имало такива инциденти", заключи Войнов.

Междувременно от фирма САФ "Магелан" АД изпратиха отворено писмо заради инцидента. Компанията е от ударените в операция "Дупетата".

"Искаме да изкажем съпричастието си към съдбата на гражданина Йордан Войнов, чиито стъкла на колата са счупени. Смятаме, че съобщението на министър Найденов, че са информирани лично премиер и вицепремиер, е неуместно. Ежедневно биват счупвани стъклата на автомобилите на български граждани и това се разследва от компетентните органи. Съдбата на всеки български гражданин е еднакво важна. А счупването на стъклата на кола за всеки редови български гражданин е просто застрахователно събитие", пише в писмото на фирмата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?