Няколко блокирани и ранени след експлозия в Антверпен

Няколко блокирани и ранени след експлозия в Антверпен

Няколко души пострадаха, а други бяха блокирани днес след взрив в белгийския град Антверпен, заяви полицията, цитирана от ДПА.

Експлозията е засегнала три сгради в квартал Вилрейк, южно от центъра на града. Според пожарната служба досега са спасени двама души. Те са се опитвали да извадят изпод развалините трети човек.

Полицията каза, че за издирването на изчезнали хора се използват специално обучени кучета.

Белгийската информационна агенция Белга съобщи, че един от пострадалите е сериозно ранен.

Засега полицията няма информация каква е била причината за взрива, избухнал по обед. Кметът на Антверпен Барт де Вевер обаче заяви, че е станала "ужасна газова експлозия".

Според местни медии са рухнали три сгради. По думите на местен жител в една от засегнатите сгради са били извършвани строителни дейности, когато е избухнал взривът.

Има информация за повредени прозорци в близко училище. Съобщава се, че учениците са били отведени на безопасно място в друга сграда.

В нощта на неделя срещу понеделник при друга експлозия пострадаха няколко коли и сгради. Белга съобщи, че по първоначални данни взривът е бил причинен от граната, а полицията е предприела разследване за връзки с наркобизнеса.

Още от Европа

Кой според вас стои зад решението за отстраняване на Силвия Великова?