Няколко бойци на АНА са убити при престрелки с македонската полиция близо до Косово

Албанец, представил се за говорител на Албанската национална армия /АНА/ под името Илир Дураку, твърди по телефона пред кореспондент на агенция Франс прес в Прешево, южна Сърбия, че двама членове на АНА и един цивилен са убити в село Малина, в района, където днес македонската полиция извършва операция.

Предполагаемият говорител отказал да посочи откъде се обажда. Източници, близки до македонската полиция, съобщиха на АФП, че операцията е започнала тази сутрин и че хеликоптери летят над района. Целта на акцията е да се стабилизира сигурността в района, в който се намират въоръжени групи, съобщава министерството.

Най-малко трима членове на Албанската национална армия /АНА/ бяха убити в днешната операция на македонската полиция в района на село Брест, близо до границата с Косово, съобщи македонската телевизия А1, като се позова на албанската сателитна телевизия АЛСАТ.

Ранени са още четирима членове на АНА според същия източник. А1 цитира радио Косово, което съобщава, че хеликоптери летят над селата Брест, Малино Мало и Гошинце, откъдето според същия източник се изселват местните жители.

Македонските сили за сигурност се сражават днес с въоръжени албански групи в северната част на страната близо до границата с Косово, потвърди по-рано днес говорителката на македонската полиция Миряна Контевска, цитирана от Ройтерс.

Министерството на отбраната в Скопие съобщи, че полицията, в координация и с подкрепата на македонската армия, е започнала операция в района на село Брест в северна Македония за неутрализиране и арестуване на въоръжените групи, действащи в куманово-липковския район.

По БТА

Споделяне

Още от Балкани