Няколко случая на Covid-19 на круизен кораб, акостирал в Марсилия

Няколко случая на Covid-19 на круизен кораб, акостирал в Марсилия

Няколко случая на Covid-19 бяха установени на круизен кораб, акостирал вчера в Марсилия, а заразените са поставени под карантина, съобщиха добре осведомени източници, цитирани от Франс прес.

"Имаме шест положителни проби на хора от две семейства и приблизително още толкова контактни случая" съобщи пред АФП компанията за круизи "Коста", уточнявайки, че заразените пътници са били част от група от 180 туристи, които пътували на едноседмичен круиз из Средиземно море със спирки в Испания и Италия.

Всички те са си направили антигенни тестове, които са се оказали отрицателни, преди една седмица в момента на качването си в Марсилия на кораба "Коста Смералда" - круизен лайнер с капацитет от близо 6000 пътници, който е намален до 70 процента от максималния като предпазна мярка заради коронавируса.

Според санитарните правила са направени повторни тестове на пътниците на половината път, но един човек с треска накрая е предизвикал тревога и цялото му обкръжение е било тествано незабавно, съобщи компанията собственик.

Установените като заразени не са поискали да слязат в Италия и са били поставени под карантина в помещение на кораба, пригодено за тези цели, до завръщането им в Марсилия, където са били откарани с линейки до домовете им, съобщи същият източник.

Споделяне

Още от Коронавирус