Няколко версии за стрелбата срещу "ловеца" на мигранти Перата

Петър Низамов е в Бургаската болница с две рани в крака, още няма задържан

Петър Низамов, сн. БГНЕС

Все още няма задържан за стрелбата по нашумелия "ловец" на мигранти Петър Низамов – Перата в бургаския комплекс "Изгрев" във вторник сутринта, полицията работи по няколко версии за инцидента.

32-годишният мъж бе прострелян около 22.30 часа, в близост до дома му, докато разхождал кучето си. Той е бил приет в Бургаската болница с кръвозагуба, две прострелни рани в крака и охлузвания на ръката. Контактен е и в сряда сутринта е бил разпитан от криминалисти.

Самият Низамов твърди, че е бил причакван от двама, възможно е и трима души. Във Фейсбук той съобщава, че по него са отправени осем изстрела. Според съседи пък гърмежите са били между 7 и 12, а от полицията сутринта откриха четири гилзи на мястото на престъплението, но огледът продължи.

Един от куршумите е попаднал в лек автомобил, паркиран пред блока.

Полицията работи по няколко версии, сред които както опит за сплашване, така и опит за убийство.

"Нямаме основна версия. Проверяват се версии, свързани с бизнес отношения, както с неуредени личностни и битови отношения.”, каза говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева.

Бургаската окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство по случая.

След хладнокръвната стрелба срещу Низамов съседи споделят че се страхуват. "Гледахме мача, ама как няма да се притесняваме деца има тук, всичко. От както дойде се притесняваме”, коментират те.

Петър Низамов стана известен със задържането на бежанци с помощта на свински опашки. Той беше два пъти оправдан заради обвиненията в незаконно арестуване на мигранти.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?