52-и ден на ДАНСwithme

Няколкостотин души поддържаха „пламъка” на протеста в София

Няколкостотин души поддържаха „пламъка” на протеста в София

На 52-ия му ден няколкостотин души поддържаха „пламъка” на протеста в София срещу правителството на Пламен Орешарски два дни след като Народното събрание излезе във ваканция, а депутатите заминаха на почивка.

Протестиращите се събраха на площад "Независимост"пред сградата на Министерския съвет, след което преминаха в традиционното си шествие по бул. "ЦарОсвободител" към сградата наНародното събраниес традиционните национални знамена, флагове на ЕС, със свиркии със скандирания „Оставка!”.

Начело на шествието отново бяха тъпанджиите и барабанистите. Сред днешните плакати на протестиращите бяха "Отворене си очите, преброени са ви дните", "Море, вълни - от народна любов".

За първи път от началото на протестите вероятно заради депутатската ваканция загражденията между сградите на Народното събрание и на БАН липсваха. Шествието се възползва от това, за да премине към храм-палметника "Св. Александър Невски" и да направи пълна обиколка на парламента.

После протестиращите отново се събраха пред главния вход на парламента и продължиха да скандират "Оставка".

Пред сградата на парламента остава и палатковият лагер, чийто обитатели се канят да останат въпреки депутатската ваканция до края на август.

Споделяне

Още от България