Няма болт – няма проблем. ИКЕА обещава да улесни живота ви

Сега хората се местят много по-често: има разводи. Така че, ако сутринта сте се изнесли, до обед ще можете отново да сглобите масата си

Няма болт – няма проблем. ИКЕА обещава да улесни живота ви

Лъч надежда блесна на хоризонта за купувачите на мебели в ИКЕА, пише британският в. "Таймс". Шведската компания разработва планове за премахване на болтовете, отвертките, дюбелите и вездесъщия г-образен шестограмен ключ.

Новите технологии позволяват детайлите да се свързват един в друг, подобно на пъзел, което обещава значително опростяване на процеса по сглобяване на мебелите от ИКЕА.

Инженерите на компанията са разработили сглобка тип "клиновиден дюбел", която премахва необходимостта от винтове, болтове и други сглобяващи елементи.

Според "Таймс", новата технология вече е пробвана и с нея времето за сглобяване на средна маса се съкращава от 24 на 3 минути. Тя се оказала толкова успешна, че компанията е решила да я приложи към другите си дървени мебели.

Освен това технологията позволява да се разглобява вече готова мебелировка и да се сглобява отново без това да повлияе на здравината ѝ.

Според мениджъра по доставките на ИКЕА Джаспър Бродин, това нововъведение най-добре отговоря на изискванията на съвременния живот.

"Сега хората се местят много по-често: има много разводи. Така че, ако сутринта сте се изнесли, до обед ще можете отново да сглобите масата си", обяснява той.

Според него новата система е по-добра, защото, ако сега разглобите мебел на ИКЕА и я сглобите после пак, тя частично губи своята здравина.

Няма как да се избавим напълно от изискващото понякога нечовешки нерви традиционно сглобяване, предупреждава "Таймс". Някои от мебелите на ИКЕА все пак ще имат нужда от познатите до болка болтове и дюбели.

Представителят на компанията обаче обещава в бъдеще да направят това сглобяване "по – леко и весело".

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?