Няма да има блокада на границата с Гърция

Няма да има блокада на границата с Гърция

Надявам се в понеделник да няма блокада на граничен пункт ”Кулата” от страна на българските превозвачи, в момента няма опашки, направена е организация за облекчаване на трафика и ще се продължи работата в тази насока“, каза вътрешният министър Валентин Радев на ГКПП-Кулата.

Той посети пункта и инспектира работата на Гранична полиция. Визитата му бе заради обявените намерения на превозвачите да протестират в понеделник на пункта заради непрекъснатите огромни опашки. Съюзът на международните превозвачи поискаха реорганизация на работата на пункта.

”Проблемът на този етап е решен след проведените разговори между областния управител и превозвачите, постигнали са временно съгласие”, обясни още Радев.

В събота на Кулата вече бяха пуснати в действие три кантара и три платна. При голямо струпване, служителите заявиха, че ще пуснат и четвърти кантар. Постигнато е било и споразумение при разговорите с превозвачите, обработката на един камон да трае максимум до пет минути и да няма размотаване. От инспекцията стана ясно,че на ГКПП-Кулата само за едно дононощие преминават около 1700 камиона.

Ще се говори с гръцка страна и те да бъдат по-експедитивни, каза още министър Радев. Той бе придружен и от главния секретар на МВР Младен Маринов и други.

Споделяне

Още от България