Няма да има съкращения на пристанище "Варна"

Кандидатите за шофьори в София ще се изпитват в нова зала

Министърът на транспорта Георги Тодоров разглежда новата зала за изпит на шофьорите

Няма да има съкращения на служители на пристанище "Варна". Това обеща министърът на транспорта Георги Тодоров, при откриването на нова зала за изпит на кандидат шофьори в София.

"Това мое решение беше съобщено по време на среща с КНСБ. Същото обявих и пред борда на директорите при посещението ми в пристанището. Те трябва да търсят други резерви и възможности за развитие на порта", заяви Тодоров.

От днес изпитите на кандидатите за шофьори в София вече се провеждат в реновираната сграда на областния отдел на Изпълнителния агенция "Автомобилна администрация". Новите изпитни зали са отделени от основната сграда, в която са разположени служителите на областния отдел, което ще раздели потоците от хора.

"Това значително ще подобри средата за работа на служителите, както и условията за кандидатите при полагане на теоретичните изпити", каза Георги Тодоров.

В реновираната сграда е обособено и място за изчакващите кандидати. Осигурен е достъп и на кандидат шофьорите с увреждания, има и санитарен възел.

"Капацитетът на всяка от двете зали е увеличен с две изпитни места – от 11 на 13. На ден в София минават 6 групи на изпит. С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 кандидати повече на ден. Продължаваме обновяването и в други дирекции. В Благоевград вече има нова изпитна зала, в едно с гише за обработка на административните документи", посочи Георги Тодоров.

Споделяне

Още от Бизнес