Няма доказателства, че в предизборния екип на Тръмп е бил внедрен шпионин

Няма доказателства, че в предизборния екип на Тръмп е бил внедрен шпионин

Конгресмени от Демократическата партия на САЩ заявиха, че на поверителни брифинги от представители на ФБР и разузнаването не са чули нищо, което да подкрепя твърденията на президента Доналд Тръмп, че в екипа му по време на кандидатпрезидентската кампания през 2016 г. е бил внедрен шпионин, който да помага на съперничката му Хилари Клинтън, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

След твърдението на президента, който не представи доказателства директорът на ФБР Кристофър Рей, директорът на националното разузнаване Дан Коутс и заместник-главният прокурор Род Розенщайн, който контролира разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемо наговаряне между предизборния щаб на Тръмп и Русия, организираха два поверителни брифинга за конгресмени от двете партии.

"Нищо, което чухме, не променя позицията ни, че няма доказателства в подкрепа на обвинения, че ФБР или която и да е разузнавателна организация е внедрила шпионин в предизборния щаб на Тръмп", заяви Адам Шиф, най-високопоставеният представител на Демократическата партия в Комисията по разузнаване на Камарата на представителите.

 

Той добави, че говори от името на всички представители на своята партия, присъствали на брифингите.

Представителите на Републиканската партия отказаха коментар.

Споделяне

Още от Свят

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?