Няма доказателства Маргина да е поръчал убийството на Боби Цанков

Няма доказателства Маргина да е поръчал убийството на Боби Цанков

Ситуацията около разследването на убийството на Боби Цанков претърпя пълен обрат в четвъртък, когато Софийският апелативен съд отхвърли всички данни и доказателства на прокуратурата срещу обвинения за поръчител на покушението Красимир Маринов – Големия Маргин. Освен него прокуратурата подозира и брат му Николай Маринов, който е в неизвестност от седмица.

На базата на свидетелства от страна на съпругата на Цанков, на негови близки, както и на охраната му, съдът не откри доказателства Красимир Маринов да е бил подбудител на неизвестния извършител, убил бившия радиоводещ. Съдът не видя и данни Цанков да се е страхувал за живота си, тъй като често се е движил без охрана.

Така мярката на Красимир Маринов, обвинен за поръчител на тежко умишлено убийство, бе изменена в подписка.

Големия Маргин бе арестуван часове след показния разстрел на Боби Цанков в София. Доказателствата, че той е поръчал покушението, чийто извършител и до днес не е ясен, бяха "открити" след няколкочасово заседание на висши представители на МВР и прокуратурата, водени от шефовете им Цветан Цветанов и Борис Велчев.

Три дни по-късно Софийският градски съд намери достатъчно доказателства в подкрепа на обвинението и остави Големия Маргин в ареста. Всичко това обаче се обърна наопаки пред втората инстанция.

Градският обвинител на Николай Кокинов заяви само, че "умните прокурори не коментират съдебни решения".

Наркобос

Междувременно стана ясно, че "умните прокурори" са се подсигурили със съвсем прясно обвинение срещу Маргина и това е станало в четвъртък сутринта. Този път е посочен за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Това обвинение ще гарантира на МВР и прокуратурата, че Маргина ще остане в ареста поне за още 72 часа.

В престъпната група участвал и арестуваният тази нощ Стефан Бонев – Сако, който влезе в публичното пространство заради твърдението на Боби Цанков, че го е заплашвал. "Сако е бил изпълнителният директор, а Големия Маргин ръководителят" на наркогрупата, каза Николай Кокинов.

Маринов и Бонев са обвинени, че са създали престъпната група в периода от 1 декември 2009 г. до 7 януари 2010 г. За тях работела и "жестоката" банда на Тихомир Георгиев – Боксьора, която се занимавала с пласирането на дрогата, наказването на непокорните дилъри и разчистването на конкуренцията. Обвинение са още Александър Кукурин, Сокол Димитров, Андрей Начев, Траян Златков, "както и други неустановени и неиздирени към момента лица", съобщиха от прокуратурата.

Тихомир Георгиев и останалите бяха задържани при спецакция миналата седмица. По думите на градският прокурор някой от хората в групата са склонили да свидетелстват за дейността си. Освен това имало и други петима свидетели, които са били жертви на жестоката"банда.

Според информация на Mediapool "ръководителят" и "изпълнителният директор" на организираната престъпна група са посочени именно от Тихомир Георгиев. Кокинов уточни, че на този етап няма данни Малкия Маргин да е свързан с наркотърговията, командвана от брат му.

Осама бин Ладен

Изправен пред новите обвинения, Големия Маргин заяви в съда с известна доза обида в гласа, че никога не се е занимавал с наркотици. "Не се друсам, не взимам дрога и нямам отношение с тези хора", каза той.

Допълни, че не познава, никога не е виждал, не е говорил или имал общ бизнес с убития Боби Цанков. Много хора се движат с охрана, но това е, за да се правят на интересни, коментира още Красимир Маринов факта, че застреляният на 5 януари нов "хроникьор на мафията" ходел със или без охрана.

Маргина, срещу когото се води дело за поръчката на три убийства, за пръв говори толкова много пред съда. На всички заседания по това дело той предпочита да мълчи. Сега обаче изневери на принципа си и обяви пред пълната с репортери съдебна зала, че "няма да се изненада, ако утре се намерят двама свидетели и го обвинят за връзки с Осама бин Ладен".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?