Няма опасност да попаднете на ватман като Станишев

Няма опасност да попаднете на ватман като Станишев
Два дни след като БСП пусна рекламен предконгресен клип, в който премиерът Сергей Станишев кара ретро трамвай, Столична община успокои столичани, че няма опасност да попаднат на неподготвен ватман като лидера на левицата. 

Кметът Бойко Борисов съобщи пред Mediapool, че е подал сигнал по повод на това, че Станишев "управлява трамвай в грубо нарушение на Закона за движение по пътищата".

"Чудя се как толерира с поведението си шофирането без превозни документи, какъв пример дава на младите", запита риторично той.

"Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи, Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3-месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат - водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние", гласи прессъобщението на общината, разпространено в сряда.

"Столична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт. Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет- система", се казва още в съобщението.

Това уточнение явно е по повод на сценката от клипа, в която министърът на културата Стефан Данаилов, облечен в балтон и бомбе, догонва ретро -мотрисата и се качва в движение.

"По повод получените сигнали, Столична община е изпратила запитване до КАТ, дали лицето Сергей Дмитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса", се уточнява в официалното съобщение.

В понеделник на интернет страницата на БСП бе качен черно-бял клип, в който лидерът на БСП и премиер Сергей Станишев заедно със Стефан Данаилов рекламира предстоящия 47-ми конгрес на партията. Станишев, който се е превъплатил в ролята на ватман, се обръща към спътника си Данаилов с думите: "Не е като едно време, а?". Той пък отговаря: "Прав си Сергей, не е. Но мечтите и идеите си остават все такива". В разговора се включва и по-възрастен мъж, който също се вози в ретро трамвая и казва: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите".

Във вторник Станишев каза, че се е чувствал "естествено" в ролята си на ватман и е намерил още една "допълнителна потенциална професия" за себе си.

Бойко Борисов поясни пред Mediapool, че трамвайната мотриса, заснета в клипа, е наета от общината. Това станало чрез хора, представили се за филмова компания, които платили "2 хиляди и кусур лева" наем.

Имах надежда, че в България имаме премиер, а имаме ватман, който без разрешително си позволява да кара нашите трамваи, при това с един пътник, каза Борисов и уточни, че пътникът е човекът с каскета, а Стефан Данаилов, който се качва в движение, не е такъв, защото се вози гратис. Наложи се да успокоим столичани, че втори път такова нещо няма да се случи, поясни кметът.

Той изрази учудване и от ролята, в която се е отзовал Стефан Данаилов. "В клипа виждаме търчащ 150-килограмов мъжага, който се мята в движещ се трамвай и това се нарича министър на културата", каза Борисов и добави: "Като го видят старите хора, и те ще тръгнат така да се качват, а ние имаме спирки, имаме тикет -системи."

Още по темата
Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: