Няма противоречия в експертизите за убийството на сестрите Белнейски

Осъденият Лазар Колев

Няма разминаване във всичките направени досега експертизи по делото за убийството на сестрите Христина и Росица Белнейски, коментираха пред медиите извън съдебната зала вещите лица. Във вторник се проведе поредното заседание по делото пред Пловдивския апелативен съд, който прие петорната арбитражна експертиза.

"Нямам никакви колебания, че биологичният материал, намерен под ноктите на едната от сестри Белнейски и във вагината на другата сестра, е от подсъдимия Лазар Колев", обясни експертът Иван Иванов, който пръв посочи в експертизата си съвпадението на намерената ДНК с тази на Лазар Колев. Неговата експертиза бе приобщена в общото изследване, което бе направено по делото.

Той присъства в съдебната зала като гражданин, защото бе освободен от МВР през 2008 година, веднага след като даде заключението си по разследването за смъртта на двете момичета.

Иванов добави, че въпреки разминаванията заключението на петорната арбитражна комплексна съдебно-медицинска експертиза по делото е същото като това в експертизата от 2008 година. Иванов потвърди, че има и втори ДНК материал на друго лице, който е изолиран при изследванията, това е записано в неговите изследвания. Той най-вероятно принадлежи на роднина на Лазар Колев по бащина линия.

На първа инстанция Лазар Колев бе признат за виновен за убийството на сестрите Белнейски и бе осъден на доживотен затвор без право на замяна.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?