Директорът на митниците:

Няма регистрирани нарушения при внос на захар от фирми на Гриша Ганчев

Митническите служители не са констатирали нарушения при вноса на сурова захар от фирми на Гриша Ганчев. Това каза в понеделник пред БНР директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Да си призная честно, въобще не съм запознат с това, което е вършил Гриша Ганчев - по отношение, ако евентуално, е източвал ДДС. Защото по отношение на митниците, това което е извършено като внос, примерно, на захар от трети страни, тя влиза в пристанищата, там са извършени абсолютно всички митнически действия, включително проверено по отношение квоти, какви количества могат да бъдат закупени, какви са митата. В това отношение няма никакво нарушение. Така че от гледна точка на митниците нещата са ясни. Ако има нещо, то е по-късно вече, при вътрешно-общностни доставки", обясни Танов.

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев от миналата седмица е разследван по обвинение за ръководена на престъпна група, източвала ДДС в особено големи размери при сделки в страната между захарните заводи, собственост на бизнесмена, и фиктивни фирми. Ганчев има многостранен бизнес, като заема монополно положение във вноса и преработката на захар според твърденията на други представители в бранша.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?