“Ню имидж” дадена на прокурор за нарушения при снимане с деца

Проверка на социалното министерство е установила редица нарушение при наемането на деца от американската компания “Ню имидж”, която държи “Бояна филм”. По случая е сезирана прокуратурата. Това заяви в четвъртък пред журналисти социалният министър Емилия Масларова.

Тя обясни, че непълнолетни и малолетни са били наемани с некоректни договори без да уточнява какви конкретни нарушения са констатирани.

На въпрос дали ще бъдат санкционирани родители, които подписват договорите за снимане във филми от името на своите деца, социалният министър заяви, че все още е рано да се каже.

Тя призова родителите да не пускат децата си да участват във филмовите продукции на “Ню имидж”.

Скандалът около участието на деца в продукции на американската компания, която купи “Бояна филм”,  назря преди две седмици.

Тогава от Инициативния комитет за защита правата на децата и изпълнителите в кино- и телевизионната индустрии заявиха, че малолетни работели за филмовата компания без разрешение на Главна инспекция на труда, условията на труд са лоши, а родителите на малчуганите не смеели да се оплачат, заради парите, които получават за снимките.

От “Ню Имидж” отрекоха обвиненията и обявиха, че са изпълнили всички законови изисквания за ангажиране на деца в заснемането на кино-продукции и посочиха, че осигурява медицинско наблюдение, транспорт до и от мястото на снимките, храна и напитки, а също и почивка и подходящи развлечения.

Масларова назначи проверка по случая, с който сега ще се заеме прокуратурата.

Споделяне

Още по темата

Още от България