Ню Йорк не позволи на Муамар Кадафи да разпъне шатрата си в града

Разполагането на шатрата на либийския лидер Муамар Кадафи в предградието Бедфорд на около 50 км. северно от Ню Йорк бе спряно от местните власти, тъй като нарушава регулациите, предаде Ройтерс. Кадафи, който пътува с бедуинска шатра навсякъде по света, пристигна в Ню Йорк за Общото събрание на ООН, където в сряда се очаква да държи реч.

Част от шатрата била сглобена, когато строителен инспектор пристигнал на терена, собственост на строителния предприемач Доналд Тръмп. Властите в Бедфорд узнали за плановете на Кадафи от американската служба "Сикрет сървис".

Строителният инспектор издал нареждане за прекратяване на работите, но работниците не говорели английски, така че нареждането било предадено на пазач на имота на Тръмп.

Миналия месец Кадафи възнамеряваше да опъне шатрата си край Ню Джърси, където либийското посолство притежава терен, но американското правителство заяви, че не може да използва земята за тази цел. Молба за издигане на шатрата в нюйоркския Сентрал парк също бе отхвърлена.

Тръмп обясни в свое изявление, че краткосрочно е отдал под наем терена на близкоизточни партньори, за които не знае дали имат или не връзка с Кадафи, и добави, че проучва случая.

Споделяне

Още от Свят