”Ню Йорк таймс” сравни Марешки с Тръмп

В България бизнесмен говори (и действа) като американския президент

Веселин Марешки, сн. БГНЕС
В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп, пише в статия за Веселин Марешки кореспондентът на в. "Ню Йорк таймс" Рик Лайман.
 
"Смятам, че съм антиелитарен кандидат като Доналд Тръмп", казва Марешки в един от офисите на партията си "Воля" в София.
 
"И ние ще сме в състояние да променим света". 
 
Изданието, цитирано от БТА, посочва, че в Европа, особено в бившите комунистически страни от Изтока, има вълна в последните години на политици популисти. Но след изненадващата победа на Тръмп още повече от тях прегръщат и се идентифицират с аспекти от стила на новия американски президент и житейската му история, пише "Ню Йорк таймс". 
 
Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз, казва Марешки. 
 
Марешки заявява, че е успешен бизнесмен, който е започнал бизнес и за почти 30 години го е превърнал в голям успех. 
 
"И придобих доста опит през тези години, така че не ме е страх да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва той. 
 
Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам. Наистина. Доказал съм, че е възможно да има по-евтини лекарства, посочва Марешки. 
 
Той се опитва да направи същото и в търговията с горива, защото му е писнало да гледа как картелите ограбват българите. 
 
"И аз, и бизнесът ми страдаме от такъв вид съпротива от картелите и цялата корумпирана държава ме преследва", заявява Марешки.
Споделяне

Още от България