Обама и Ромни изравняват позициите си

По-малко американци смятат, че икономиката се подобрява, а повечето не одобряват как президентът Барак Обама се справя с икономическото положение. Това показват данни от проучване на Асошиейтед прес и Джей Еф Кей, цитирани от БТА.

Само 3 от 10 възрастни са на мнение, че страната се движи в правилната посока, сочи анкетата. Пет месеца преди изборите икономиката остава главното предизвикателство за Обама.

Новото проучване показва, че той е загубил малката си преднина отпреди месец сред регистрираните гласоподаватели. 47 на сто казват, че ще гласуват за президента, а 44 на сто - за Ромни - разлика, която не е статистически значима. Анкетата показва също, че Ромни се е възстановил след трудните първични избори, тъй като повече негови поддръжници заявяват, че със сигурност ще гласуват за него. Въпреки това от всички анкетирани гласоподаватели, 56 процента смятат, че Обама ще спечели втори мандат.

 

44 процента одобряват как Обама се справя с работата си на президент, което е спад от майския му рейтинг (50 процента). 55 на сто обаче не одобряват действията му по въпросите на икономиката.

 

Анкетата не е добра новина за президента. Тя отразява колебанията в икономиката, която показа както силни страни, така и слабости, откакто започна да се възстановява от
неотдавнашната рецесия. Новото проучване илюстрира, че големите идейни различия между американците и трудното възстановяване тласкат двамата кандидати в оспорвана битка

Споделяне

Още от Свят