Обама обвини съперника си в "ромнезия"

Американският президент Барак Обама превърна името на съперника си в диагноза, като обвини Мит Ромни, че страда от "ромнезия", защото набляга на умерени позиции, вместо консервативните, които застъпваше по време на републиканските първични избори, съобщи Ройтерс..

Пред около 9000 души в ключовия щат Вирджиния Обама заяви, че Ромни се отмята от консервативните си обещания. "Той забравя какви бяха собствените му позиции и залага на това, че и вие ще забравите. Искам да кажа, че толкова много се променя, дава заден ход, бие отбой, че трябва да поставим диагноза на състоянието, през което преминава. Мисля, че се нарича ромнезия", каза Обама. Думите му бяха посрещнати с одобрителни викове и аплодисменти от публиката.

Критиките на Обама бяха конкретно насочени около позициите на Ромни за абортите и данъчната политика.

Проучване на общественото мнение на Уолстрийт джърнъл, Ен Би Си нюз и Марист вчера показа, че демократът води в Айова с осем пункта и в Уисконсин с шест. Друга анкета обаче показа преднина на Ромни от един пункт в Айова. Социологическо проучване на Си Ен Ен и ОРК интернешънъл след втория президентски дебат показа, че 49 процента от вероятните избиратели в решаващия щат Флорида подкрепят Ромни и 48 процента - Обама.

По време на камапанията, концентрирана предимно върху икономиката, новите данни за безработицата в щатите може да даде тласък на Обама в някои от най-важните щати. Безработицата е намаляла през септември в ключовите Флорида, Невада, Охайо и Айова. Във Вирджиния остава стабилна - 5.9 порцента трети пореден месец.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят