Обама получи призовка за съдебен заседател в Чикаго

Барак Обама, сн. ЕПА/БГНЕС
Бившият президент на САЩ Барак Обама се яви в съд на Чикаго в отговор на призовка за подбор на състав съдебни заседатели, съобщи Франс прес.
 
Обама обаче бързо напусна залата на съда, след като бе отхвърлен на случаен принцип подобно на много други потенциални съдебни заседатели, съобщи местният вестник "Чикаго трибюн".
 
Бившият президент пристигна с автоколона, придружен от телохранители, и бе очакван от някои свои съграждани, които носеха бройки от негови книги за автограф.
 
"Благодаря на всички, че сте съдебни заседатели. Или поне, че сте готови да го направите", каза бившият президент от Демократическата партия.
 
Обама не е първият американски президент, чието име излиза при теглене на жребий за привикване на граждани за участие в състав съдебни заседатели.
 
Предшественикът му в Белия дом Джордж Уокър Буш се яви на призовка през 2015 г. в Далас, щата Тексас, но също не бе приет за съдебен заседател.
 
Семейство Обама продължава да живее във Вашингтон след края на мандата на Барак Обама през януари, но Барак и Мишел Обама притежават къща в Чикаго.
Споделяне

Още от Свят