Обама със собствена страница и във Фейсбук

Обама със собствена страница и във Фейсбук

Барак Обама стартира своя лична страница във Фейсбук - пореден опит на Белия дом да рапространява посланията на президента на САЩ чрез нетрадиционни канали, предаде Асошиейтед прес.

Новата страница позволява на президента да говори от първо лице, точно както в персоналния акаунт на Обама в Туитър, който стартира през май.

"Президентът Обама, публична личност" бързо спечели популярност - над 200 000 харесвания през първите три часа. Сред първите коментирали бе самата Шерил Сандбърг, шефът на Фейсбук.

Страницата "Барак Обама, политик" съществува отдавна, управлявана от негово име от политическата организация, която спомогна за избирането му - "Органайзинг фор екшън".

Новата страница обаче представя Обама като обикновен човек, а не политик. Във встъпителния си пост в непринуден разговорен стил той отправя видеопослание за климата, докато се разхожда по южната морава на Белия дом и се любува на красотата на природата.

"Здравей Фейсбук! Най-сетне имам собствена страница. Давам ход, като ви каня да се разходите с мен в моя заден двор, нещо което правя в края на деня преди вечеря", казва Обама. Потвърждавайки, че ще присъства на международните преговори за климата в Париж на 30 номеври и 1 декември, той призовава американците да дадат своя принос в борбата с климатичните промени, "за да може целият свят да предаде на бъдещите поколения този дар божи, красотата на нашата планета".

В биографията си Обама се описва като "Татко, съпруг и 44-ти президент на Съединените щати". Дотук обаче с обикновения човек - страницата напомня, че коментарите и посланията трябва да бъдат архивирани съгласно закона за президентските записи (Presidential Records Act).

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?