ОББ предлага кредитни карти за пазаруване в МЕТРО

Коалиция за България атакува пред Конституционния съд законовите разпоредби, с които се създава Национална компания "Пристанища", предаде Дарик радио.

Левецата е сезирала конституционните магистрати за промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България и по- конкретно раздела за образуванета на Националната компания "Пристанища". Считано от 1 декември 2004 г., тя поема досега изпълняваните дейности от Изпълнителна агенция "Пристанщна администрация". Вчера транспортният министър Николай Василев назначи нейното ръководство. Бившият шеф на закритата вече агенция капитан далечно плаване Пейчо Монолов, който беше и директор на Агенция "Морска администрация" оглави новия орган.

От Коалиция за България обаче считат, че с Национална компания "Пристанща" на практика се създава монополна структура, която ще представлява един недопустим, според левицата, хибрид, с функции едновременно на държавен орган и на търговец.

Националната компания "Пристанища" е поредният Франкенщайн в българското законодателство, заяви Любомир Пантелеев от левицата. Той подчерта, че не е нормално в условията на конкурентна среда, когато ще има частни, държавни и общински пристанища един от тези портове да има право на контрол върху останалите дружества.

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?