ОББ продава самолета, купен от Васил Божков, на загуба

ОББ ще продава на загуба самолета “Чесна”, който купи от "АБВ 2004" на Васил Божков, на загуба от 600 хил. евро. Това става ясно от обявление на банката публикувано на сайта ѝ в интернет.

Самолетът, който се продава е CESSNA CITATION BRAVO, модел: 550 - Citation Bravo, сериен № 550-1103, регистрация: LZ-ABV.  През лятото на 2011 г. ОББ придоби возилото срещу 4.8 млн. лв., а сега банката е обявила начална тръжна цена от 1.9 млн. лв.

Търгът е насрочен на 27 април в в сградата на ОББ в столицата на ул.”Света София” 5. Кандидатите могат да разгледат самолета на 25 април на летище София.

Желаещите да участват в наддаването трябва да подават предложенията си в запечатан плик.

След отваряне на офертите всеки кандидат може да предложи по-висока цена, като стъпката за наддаване е 25 000 евро. Печели предложилият най-висока цена.

Резултатът от наддаването ще бъде обявен от банката в деня на провеждането на търга в присъствието на кандидатите.

В срок до 7 дни от определяне на купувача трябва да се сключи предварителен договор за продажба. Окончателен договор се сключва до три седмици след подписването на предварителния договор.

25 % от постигната цена трябва да се плати при сключване на предварителния договор за покупката на самолета. Останалата част се внася при подписване на окончателния договор. Таксите и разноските по прехвърлянето на машината са за сметка на купувача.

Преди около година сметките на няколко от компаниите, собственост на Божков, бяха запорирани от ОББ и банката кредитор пристъпи към разпродажба на част от имуществото им. Сред тях са "Холдинг Пътища" и "Мостстрой".

Самолетът е бил в активите на обявеното в несъстоятелност "АБВ 2004", уточниха от "Нове холдинг".  През март 2011 г. беше първият опит за продажбата на два самолета, собственост на дружеството. Това бяха чесна и лиърджет, но търгът пропадна заради липса на кандидати. Изглежда междувременно лиърджетът, който се ползваше и от футболиста Димитър Бербатов, е бил продаден. ОББ е купила чесната на 29 юни 2011 г. за 4.8 млн. лв., уточниха от офиса на Васил Божков.

От ОББ не коментираха продажбата.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?