ОББ пуска нов за пазара ни продукт – структуриран депозит

От 15 октомври Обединена българска банка (ОББ) пуска на пазара нов продукт - структуриран депозит,- чрез който потребителите ще имат възможност да участват директно на световните финансови пазари, съобщи в сряда главният изпълнителен директор на банката Стилиян Вътев.

Продуктът се нарича "Уолстрийт" и при него депозираната главница се гарантира 100-процентово. Според директора на дирекция "Трежъри" в ОББ Иван Кутлов това е първият подобен продукт на български пазар.

Интересното при него е, че клиентите печелят максимално при ръст на световните финансови пазари, но не губят нищо при спад там, тъй като банката гарантира освен главницата и минимален доход към нея.

Доходът е обвързан с ръста на финансовите индекси и инструменти като валутни курсове, акции, стоки, недвижимост и различни комбинации от тях.

Чрез депозита "Уолстрийт" клиентите на ОББ ще имат достъп до четири вида международни финансови пазари - пазарите на акции в Северна Америка, Европа и Япония; международните финансови пазари на петрол, алуминий, мед и други стоки; на пазарите за европейските недвижими имоти и на пазарите за държавен дълг на страни от Европейската общност, съобщи Кутлов.

Депозитът е със срокове три месеца или три години, а минималната сума е 1000 валутни единици - долари или евро. Доходността на "Уолстрийт" ще се калкулира от Дойче Банк в качеството ѝ на избран от ОББ независим агент и ще се обявява всеки месец.

Според Стилиян Вътев сегментът на депозитите у нас досега е бил малко неглежиран от банковата система като цяло. Конкуренцията там е била главно на лихвено ниво, но това скоро ще спре и основната конкуренция ще се насочи към предлагането на нови и удобни депозитни продукти, смята той.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?