ОББ въвежда два робота

ОББ въвежда два робота

ОББ автоматизира с помощта на роботи част от работните процеси, за да улесни дейността на своите експерти.

Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) представлява софтуерен "робот", който използва въведени вече процеси и приложения подобно на човек. Използването на такъв робот може да облекчи в голяма степен изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачи – например обработката на обемен поток от документи, съобщиха от банката.

"В момента в ОББ разработваме робот, който изтегля справките и ги обработва в офис приложението Excel. Това спестява на експертите до час ежедневна работа и им дава възможност да се фокусират върху други специфични дейности, изискващи професионалната им експертиза", заяви Кристоф де Мил, иновационен лидер на ОББ. Първоначално роботът ще бъде наблюдаван от специалистите на банката, за да контролират дейността му, а след като премине изпитателния период, автоматизираната технология ще започне да помага на колегите в рутинните им задължения.

Това е вторият робот, който банката въвежда. Първият валидира процес, които извършват служителите на ОББ в клоновата мрежа, като по този начин гарантира за точността на въведената от тях информация. 

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?