"Обединени патриоти" можело и да не подкрепят оставката на Кирилов

"Обединени патриоти" можело и да не подкрепят оставката на Кирилов

Министърът на околната среда от квотата на ВМРО Емил Димитров прогнозира, че "Обединени патриоти" (ВМРО и НФСБ) може и да не подкрепят оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов.

Екоминистърът уточни, че правел това предположение не като политическо лице, а като синя каска.

По-рано тази седмица Кирилов подаде оставка след разговор с премиера Бойко Борисов, но мотивите за решението не бяха посочени, за сметка на това бе обявено, че окончателното решение ще бъде взето след разговор с коалиционните партньори на ГЕРБ – "Обединени патриоти".

От съобщението за оставката до сега от ВМРО по-скоро се въздържаха от коментар по темата, а Валери Симеонов и депутатите му от НФСБ реагираха остро на предложението и защитиха Кирилов. И от двете партии обаче признаха, че са били изненадани от предложението.

Според Димитров "Обединени патриоти" няма да подкрепят оставката, защото не е представен мотив за освобождаването. Той уточни, че все пак предстои коалиционен съвет, на който трябва да се обсъди въпросът.

"За мен никой няма да плаче, но за Дани Кирилов все някой ще се застъпи. Много качествен човек е. Бил ми е председател в правната комисия, работил съм прекрасно с него. Жал ми е да го наритваме така публично и да не му даваме да се изкаже, а всички други да скачат по него", добави министърът.

По повод участието на Кирилов в писането на проекта на ГЕРБ за нова конституция, Димитров каза: "Направил е каквото трябва и дал е един текст, който да се внесе в парламента".  

Споделяне

Още от България