Обезобразено тяло на жена от западна държава е открито във Фалуджа

Американските морски пехотинци във Фалуджа заявиха, че са открили тяло на жена, която според тях е от западна страна.

Гърлото ѝ е било прерязано, а тялото - осакатено. Жената е от бялата раса, с руси коси, на възраст между 50 и 60 години. Сред отвлечените чужденци в Ирак има две жени от западни страни, които са в неизвестост.

Тялото е с отрязани ръце и крака и прерязано гърло. Лицето е обезобразено. Тялото е отчасти изядено от кучета или котки. То е било облечено в синя рокля и покрито с пропит с кръв плат.

Морски пехотинец, пожелал анонимност, заяви, че е 80 процента сигурно, че тялото принадлежи на западна гражданка.

Две чужденки, омъжени за иракчани, бяха отвлечени в Ирак в края на октомври. Едната е Маргарет Хасан, ръководителка на международна благотворителна организация с британско-ирландско-иракско гражданство, а другата - Тереза Борч - е полякиня.

Говорителят на полското външно министерство Александър Чеко заяви, че полски дипломати са научили за открития труп по неофициален път и в момента събират допълнителна информация.

На 20 метра от женското тяло са открити труповете на прегърнати мъж и жена. Жената е с розова рокля, а мъжът с бяла джелаба (арабска роба). Телата им също са били ядени от животни.

Морските пехотинци са проверили телата за евентуални заложени експлозиви чрез обучени за целта кучета. Американски офицер взел проби от телата, вероятно за извършване на ДНК-тестове.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?