Обезопасяването на моста при Бяла приключва през ноември

Около 15 ноември ще бъде открито обезопасено вече кръстовище и обновен мост в град Бяла, съобщи в петък председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов. Ремонтът е струвал около 3.5 милиона лева

До тогава ще завърши строителството на кръгово кръстовище преди моста, като с около 220 000 лева ще се обезопаси скалата над пътния участък и ще се завърши обновяването на мостовата конструкция, стана ясно от думите на Йотов. Той коментира трудните преговори с италианската фирма "Со.Ко.Джен", която работи по моста и която се е съгласила от 19 октомври да оправи по българска технология фугите по конструкцията. Йотов каза, че с италианската фирма ще продължат вероятно в съда споровете за дължими около 800 000 лева за извършената работа.

Божидар Йотов съобщи, че са готови няколко проекта за европейско финансиране по натоварения международен път Русе – Велико Търново, един от които вече е приет.

Убедихме се, че пътят Русе-Бяла-Велико Търново е много опасно трасе, допълни народният представител Пламен Нунев. Божидар Йотов обеща, че с около 50 000 лева три пътни отсечки, които са на първо място в полицейско проучване по брой на жертви, ще бъдат обезопасени чрез нова маркировка, пътни габъри, гумени огради и други съоръжения, всички с европейско качество.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?