Обезщетения за пострадала земеделска продукция от взривилите се складове

Напълно ще бъдат обезщетени собствениците на унищожена земеделска продукция в радиус от 3 км на взривилия се цех за обезвреждане на снаряди край Петолъчката. Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов във вторник на среща с селскостопански производители от с. Лозенец и Стралджа, чиито земи бяха засегнати от взривовете в базата за боеприпаси на фирмата "Берета Трейдинг".

Тези фермери ще бъдат напълно компенсирани на базата на пазарните цени на продукцията. Очаква се оценката на техните щети да бъде извършена в края на седмицата, след като бъде осигурен достъп до нивите за служители на общинската земеделска служба и на фонд "Земеделие".

Найденов обясни, че в обезщетяването на фермерите за изгубената им продукция ще се включи и фирмата собственик на гръмналите складове. "Берета трейдинг" е застраховала земеделската продукция наоколо за 500 хил. лева.

Генерал Нейко Ненов, заместник-командир на Сухопътните войски, обясни от своя страна, че високият професионализъм на военните, прочистващи района на инцидента, гарантира сигурността на стопаните, отглеждащи тазгодишната реколта.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?