Обезщетения за пострадала земеделска продукция от взривилите се складове

Напълно ще бъдат обезщетени собствениците на унищожена земеделска продукция в радиус от 3 км на взривилия се цех за обезвреждане на снаряди край Петолъчката. Това съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов във вторник на среща с селскостопански производители от с. Лозенец и Стралджа, чиито земи бяха засегнати от взривовете в базата за боеприпаси на фирмата "Берета Трейдинг".

Тези фермери ще бъдат напълно компенсирани на базата на пазарните цени на продукцията. Очаква се оценката на техните щети да бъде извършена в края на седмицата, след като бъде осигурен достъп до нивите за служители на общинската земеделска служба и на фонд "Земеделие".

Найденов обясни, че в обезщетяването на фермерите за изгубената им продукция ще се включи и фирмата собственик на гръмналите складове. "Берета трейдинг" е застраховала земеделската продукция наоколо за 500 хил. лева.

Генерал Нейко Ненов, заместник-командир на Сухопътните войски, обясни от своя страна, че високият професионализъм на военните, прочистващи района на инцидента, гарантира сигурността на стопаните, отглеждащи тазгодишната реколта.

Споделяне
Още от Бизнес

Успешна ли е стратегията на правителството за борба с коронавируса?