Обезсмъртиха санирането със стихотворението "Хаджи Димитър" на Ботев

Националната програма за енергийна ефективност на ГЕРБ беше "обезсмъртена" със стихотворението "Хаджи Димитър" на Христо Ботев.

То е изписано на фасадата на саниран блок във Враца, известен още като градът на Ботев. Недалеч от Враца – под връх Околчица е лобното място на поета революционер, за когото и до днес историците спорят дали е убит от турците или от своите.

Снимката разпространи до медиите Министерството на регионалното развитие, след като министър Николай Нанков направи първа копка на ремонта на пътя от Враца до пещерата "Леденика".

Блокът се намира на ул. "Братя Миладинови" №10 и обновяването му е струвало 538 436 лв. с  ДДС. Изпълнител на строителните дейности е фирма "Опал 94".

Идеята за изписването на известното стихотворение на великия революционер, върху фасадата на блока е на кмета на Враца Калин Каменов, става ясно от съобщение на общината.

Във Враца се извършват строително-ремонтни дейности на още 10 жилищни сгради, които ще бъдат обновени по Националната програма. На част от тях също ще бъдат изписани известни стихове на български автори, информират от общината.

Програмата за "безплатното" саниране беше временно спряна след като бюджетът от 2 млрд. лв., отпуснати по времето на второто правителство на Бойко Борисов, беше изчерпан.

Как ще продължи тя ще стане ясно през 2018 г. Преди дни Нанков информира, че програмата ще продължи с нови договори и по нови правила от 2019 г.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес