Обгорял труп на мъж бе открит след пожар в столичен блок

Тяло на възрастен мъж бе открито в неделя след потушаването на пожар, избухнал в жилищен блок на столичния булевард "Братя Бъкстон", съобщиха от МВР. Засега не е ясно дали мъжът е загинал от огнената стихия или е жертва на престъпление.

Огънят пламнал около 15 часа и за него бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали пет пожарни екипа. Пожарникарите са открили няколко човека на тераса на блока. Съседка, подала сигнал на тел. 112, казала, че дори за да се спаси човек е скочил от терасата. Друг мъж пък съобщил отново на спешния телефон за тяло, което било овъглено при пожара.

Около 16.30 часа бе съобщено, че пожарът е потушен. Огнеборците са намерили тялото на възрастен мъж, като обаче засега не е ясно дали той е загинал при пожара или е жертва на престъпление.

Според дежурния инспектор от пожарната на място е била открита бензинова горелка, която е била използвана. От апартамента апартамента са извадени две малки и една голяма газова бутилка, които само са обгорели, но не са избухнали. Една от версиите, които се проучват, е за умишлен палеж, но тези обстоятелства тепърва ще се разсредват от екипите на пожарната.

Споделяне

Още от България